Linkovi

willigisjaeger-foundation.com

Willigis Jäger duhovni je učitelj suvremene transkonfesionalne duhovnosti 21. stoljeća. Učitelj kršćanske mistične tradicije – kontemplacije i zena u liniji Sanbo-Kyodan i chan budizma. Osnivač duhovnog centra „Benediktushof“ u Holzkirchenu pokraj Würzburga i mnogobrojnih centara diljem Njemačke. Osnivač  zen linije „Prazni oblak“, kontemplacijske linije „Oblak neznanja“ i Würzburške škole kontemplacije (danas Würzburškog foruma kontemplacije).

www.benediktushof-holzkirchen.de

Društvo „Zapadno-istočna mudrost“, osnovano 2007. godine od Willigisa Jägera i dr. Hansa Wielensa, spaja mudrost Istočnih duhovnih putova i kršćanske kontemplativne tradicije i djeluje kao forum transkonfesionalne duhovnosti kao temeljem svih svjetskih religija, istražuje, prakticira i podučava fundamentalne strukture duhovnih putova kršćanstva i Istočnih religija djelujući kao platforma za vodstvo ljudi prema nadosobnom iskustvu.

Benediktushof je duhovni centar koji predstavlja duhovne prakse koje nastoje pružiti modernom čovjeku odgovarajuće odgovore na životna pitanja uzimajući u obzir suvremene poglede na svijet u kojem živimo uključujući i suvremena znanstvena istraživanja i dostignuća, uči putove koji vode nadosobnom iskustvu širokom lepezom tečajeva i seminara, te je sjedište zen linije „Prazan oblak“ i kontemplacijske linije „Oblak neznanja“ osnovane od Willigisa Jägera, kao i fondacije i društva „Zapadno-istočna mudrost“

www.wfdk.de

Würzburški forum kontemplacije platforma  je za susret, razmjenu i uvježbavanje u praksu kršćanske kontemplativne tradicije s ciljem njezinog oživljavanja i uklapanja u svakodnevni život današnjeg čovjeka/društva.

www.spirituelle-wege.de

Duhovni centar u Sonnehofu pokraj Aiterna (Schwarzwald, Njemačka) koji su osnovali Willigis Jäger i Joan Rieck u kojem se drže tečajevi kontemplacije i zena, te održavaju redovni susreti Würzburškog foruma kontemplacije.

www.contemplativeoutreach.org

Mreža osoba i grupa kontemplativne molitve posvećenih življenju kontemplativne dimenzije Evanđelja u svakodnevnom životu sa središtem u Butleru (New Jesey), SAD. Najveća organizacija koja promovira kontemplativnu molitvu danas u svijetu. Pokrenuta 1986. godine, pod vodstvom je Thomasa Keatinga, cistercitskog redovnika i autora niza vrlo