west-oestliche-weisheit.de/verstehen/willigis-jaeger/

Willigis Jäger duhovni je učitelj suvremene transkonfesionalne duhovnosti 21. stoljeća. Učitelj je kršćanske mistične tradicije – kontemplacije i zena u liniji Sanbo-Kyodan i chan budizma. Osnivač je duhovnoga centra „Benediktushof“ u Holzkirchenu pokraj Würzburga i mnogobrojnih centara diljem Njemačke. Također je osnivač zen linije „Prazni oblak“, kontemplacijske linije „Oblak neznanja“ i Würzburške škole kontemplacije (danas Würzburškog foruma kontemplacije).

www.benediktushof-holzkirchen.de

Benediktushof je duhovni centar koji predstavlja duhovne prakse koje nastoje pružiti modernom čovjeku odgovarajuće odgovore na životna pitanja, uzimajući u obzir suvremene poglede na svijet u kojem živimo. Uključujući i suvremena znanstvena istraživanja i dostignuća, uči putove koji vode nadosobnom iskustvu širokom lepezom tečajeva i seminara. Sjedište je zen linije „Prazan oblak“ i kontemplacijske linije „Oblak neznanja“, koje je osnovao Willigis Jäger, kao i fondacije i društva „Zapadno-istočna mudrost“.

Društvo „Zapadno-istočna mudrost“, koje su 2007. godine osnovali Willigis Jäger i dr. Hans Wielens, spaja mudrost Istočnih duhovnih putova i kršćanske kontemplativne tradicije i djeluje kao forum transkonfesionalne duhovnosti, koja je u temelju svih svjetskih religija. Istražuje, prakticira i podučava fundamentalne strukture duhovnih putova kršćanstva i Istočnih religija, djelujući kao platforma za vodstvo ljudi prema nadosobnom iskustvu.

www.wfdk.de

Würzburški forum kontemplacije platforma je za susret, razmjenu i uvježbavanje u praksu kršćanske kontemplativne tradicije s ciljem njezina oživljavanja i uklapanja u svakodnevni život suvremenoga čovjeka odnosno društva.

www.spirituelle-wege.de

„Duhovni putovi“ su duhovni centar u Sonnehofu pokraj Aiterna (Schwarzwald, Njemačka), osnivači kojega su Willigis Jäger i Joan Rieck, u kojem se drže tečajevi kontemplacije i zena te održavaju redovni susreti Würzburškog foruma kontemplacije.

www.contemplativeoutreach.org

„Contemplative Outreach“ je mreža osoba i grupa kontemplativne molitve posvećenih življenju kontemplativne dimenzije evanđelja u svakodnevnom životu. Sa središtem u Butleru (New Jesey, SAD), najveća je organizacija koja promovira kontemplativnu molitvu danas u svijetu, s desetcima manjih centara diljem SAD-a, Kanade, Južne Amerike i Europe. Pokrenuta je 1986. godine pod vodstvom Thomasa Keatinga, cistercitskog redovnika i autora niza vrlo zapaženih knjiga s temom kontemplacije. Mreža danas broji više od 100 000 članova diljem svijeta.