Kontemplativna praksa koja se izvodi u grupi ima posebnu vrijednost jer nam budi poticaj za vlastiti rad, omogućuje osnaživanje u zajedničkoj praksi, razmjenu iskustava s drugim sudionicima, kao i rasvjetljavanja zatamnjenih mjesta u razgovoru s voditeljem koja prirodno nastaju na kontemplativnom duhovnom putovanju.

***

Tajna je uspjeha u ponavljanju.“ Kao što je taj zakon vrijedio u počecima ljudske potrage za smislom života, tako vrijedi i danas – a tako vrijedi i u kontemplaciji. Kao i u svakoj drugoj praksi, tek njezinim ustrajnim ponavljanjem možemo doći do jasnijega, produbljenijeg i cjelovitijeg značenja onoga što radimo. Stoga je samostalna kontemplativna praksa koju obavljamo svakoga dana temelj našega duhovnog rasta. S vremenom, vrlo brzo nakon uvodnoga tečaja, a možda i nešto kasnije, možemo osjetiti potrebu za pridruživanjem kontemplativnoj grupi. Sudjelujući u grupnim sjedenjima, koja se u našem centru održavaju dvaput tjedno, možete dobiti poticaj i nadahnuće, kao i odgovore na određena pitanja u razgovoru s voditeljem ili drugim sudionicima. Takav se način rada može još i više intenzivirati polazeći dane kontemplacije koji se održavaju jednu od nedjelja svakoga mjeseca (ukoliko u tom mjesecu nema drugih događanja). Dani kontemplacije sastoje se od šest polusatnih sjedenja s pomnim hodom između njih i kraćom pauzom uz šalicu čaja po sredini (tako da traju otprilike četiri sata).

Ova se tri oblika prakse (a nakon uvodnoga intenziva) smatraju temeljem za kontemplativna povlačenja na koja je pozvan svaki istinski kontemplativac. Oni za_jedno čine jezgru naše istinske i cjelovite preobrazbe.