Centar duhovnih putova Zagreb

CENTAR obuhvaća put tijela kroz tjelesno-energetske vježbe poput aikida, taijiquana, qigonga i yoge; put srca, na pasivan način kroz molitvu srca i aktivan način kroz uključivanje molitve u svakodnevicu djelima ljubavi i suosjećanja; put duha kroz mističnu, kontemplativnu vježbu čiste pozornosti. Takvim cjelovitim pristupom želja nam je približiti mogućnost ostvarenja jedinstva i cjelovitosti ljudskog bića u svim njegovim potencijalima kako na svakom pojedinačnom duhovnom putovanju, tako i za društvo u cjelini.

Kontemplativni put

Kontemplativan put u mističnoj tradiciji Zapada oduvijek je bio put sjedinjenja s Prvotnom, Božanskom stvarnosti i življenje ostvarenog, cjelovitoga čovjeka u svijetu u svoj punini i …

Pročitaj više

Kako započeti? Uvodni tečaj

Punina kontemplativnog iskustva može se ostvariti u bilo kojem trenutku u životu. Kroz tri dana uvodnog tečaja polaznik se upoznaje s osnovama kontemplativne teorije i prakse.

Pročitaj više

Kontemplacija u svakodnevici

Cilj kontemplativnog puta je povezivanje kontemplativne prakse i iskustva sa svakodnevnim životom – kontemplacija u akciji.

Pročitaj više

Kontemplativno povlačenje

Kontemplativno povlačenje u trajanju od 3 do 7 dana način je produbljivanje prakse i uvođenje u dublje razine kontemplativnih iskustava i uvida.

Pročitaj više